Teknoloji

Kuzey Koreli korsanlar Güney Kore’yi hedef aldı: Öfke nöbeti geçirdiler!

Seul Ulusal İstihbarat Servisi (NIS) Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Kuzey Kore tarafından büyük ölçekli bir kimlik avı girişimi olduğunu söyledi. Güney Kore’nin en büyük arama motoru olan Naver’in sahte bir versiyonunu yarattı.söylenmiş.

Casus ajansına göre, Naverportal adlı sahte portal, kullanıcıların kişisel bilgilerini çalmak amacıyla gerçek zamanlı haberlerin, reklam afişlerinin ve hatta gerçek web sitesindeki ayrıntılı menülerin tam bir kopyasını sağlayarak Naver portalını taklit ediyor.

“İKİ SİTE ARASINDAKİ FARK”

Önceki Kuzey Koreli Naver klonları, hizmetin oturum açma sayfasını kopyaladı ve oturum açma bilgilerini ve parolaları almaya çalıştı, ancak son casusluk girişimi, arama motorunu neredeyse tamamen taklit etti.

Bir NIS yetkilisi, sahtekarlığın yeterli olduğunu ve iki site arasında olduğunu söyledi. “ayırt etmek zor” dedi ki. NIS, Kore İnternet ve Güvenlik Ajansından artık erişilemeyen kimlik avı sitesini kapatmasını istedi.

Naver genellikle Güney Kore’nin Google’a cevabı olarak tanımlanır. Site, dünya çapında web arama pazarının yalnızca %0,23’üne sahip olmasına rağmen, Güney Kore’de en çok kullanılan arama motoru olarak biliniyor.

KUZEY KORELİ SİBERHİRATLARDAN MİLYON DOLARLIK VURGU

Geçen yıl NIS, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının 2017’den 2022’nin sonuna kadar 78 milyon dolar değerinde sanal varlık çaldığını iddia ettiğini bildirdi. Küresel hırsızlık yaklaşık 1,2 milyar dolar.olarak gerçekleşti

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Kim Geon, Kuzey Kore’nin siber tehdidini görüşmek üzere Salı günü ABD’li yetkililerle bir araya geldi.

ABD’deyken Kim, Google’ın yan kuruluşu ve siber güvenlik firması Mandiant ile bir araya geldi. “Kuzey Kore’deki en son siber tehdit eğilimleri hakkında görüş alışverişinde bulunmak ve bunlara yanıt vermek”ve kamu-özel bölümleri, iştiraklerini görüşmek üzere bir araya geldi.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu